Seafire

Nieuw van Seafire de AT serie Aerosol blussers;

SEAFIRE” is pionier en marktleider voor scheepsblusinstallaties.
Een zeer uitgebreid assortiment en de vele mogelijke opties.
Toepassingen zijn er voor kleine jachten tot en met uitgebreide motorruimten aan boord van superjachten, zeeschepen of offshore installaties.

“SEAFIRE” gebruikt het blusmiddel  FK-5-1-12 

FK-5-1-12 is een Halon vervangend drijfgas. Het is veilig voor mensen.
Door de geringe concentratie wordt het zuurstofpercentage nauwelijks beïnvloed.
Dit biedt dus de mogelijkheid de machinekamer veilig te verlaten.
Het is een schoon blusgas dat na een blussing geen residu achterlaat dat corrosie, vervuiling of kortsluiting kan veroorzaken, zoals bij voorbeeld water-, schuim-, of poederblusinstallaties.
FK-5-1-12 v is een zogenaamd “chemisch blusgas” . Het blust de brand door de chemische kettingreactie van het verbrandingsproces te onderbreken.
Daarbij wordt veel warmte onttrokken aan de brand.

FK-5-1-12 van 3M™  heeft een aardeopwarmingspotentiaal van slechts 1 en heeft een atmosferische levensduur van slechts 4 á 5 dagen.

De “SEAFIRE” blussers dienen binnen het te beveiligen compartiment te worden geplaatst. Ze zijn voorzien van een automatische sprinklerkop, maar kunnen ook uitgerust worden met een handafstandsbediening, door middel van een kabel en een trek knop.
De grootte van de cilinder is afhankelijk van de te beveiligen ruimte.

NFD/NMD = FK-5-1-12 van 6,4 cbm – 34,4 cbm
NFG/NMG = FK-5-1-12 van 0,7 cbm – 5,7 cbm
D = hervulbaar
G = niet hervulbaar
M = handmatig & automatisch
A = automatisch

De “SEA-FIRE” Approvals/certifications: CE (PED and/or TPED) DNV, FM, RINA, HKFSD, USCG etc.

Zie elders op de website (onder downloads) de verschillende mogelijkheden, typenummers en bestelnummers.

WERKING
Na activering verspreidt het gas zich razendsnel over de gehele ruimte en binnen enkele seconden wordt de brand geblust. De blusser kan gekoppeld worden aan een zogenaamd “Engine Shutdown” systeem, voor de motoren, generatoren, ventilatoren en eventueel andere elektrische systemen.

Alle blussers tot een ruimtevolume tot 28,3 cbm kunnen zowel horizontaal als vertikaal gemonteerd worden. Daarboven uitsluitend vertikaal.

De “SEAFIRE” blusinstallaties zijn CE conform en beschikken daarnaast ook over vele nationale en internationale certificaten en goedkeuringen. (DNV, RINA, USCG etc.)

AT Aerosol Blussers: (prijs en brochure bij de Downloads)

Seafire komt met een aerosol blussysteem bij activering produceert het apparaat een effectieve, ultrafijne spuitnevel op kaliumbasis. Het systeem activeert automatisch of doormiddel van een kabel bediening.

Deze aerosol zorgt ervoor dat de “kettingreactie” van de brand wordt onderbroken, door de snelle verspreiding van het blusmiddel wordt de brand onderdrukt en zorgt ervoor dat het niet opnieuw kan ontsteken. Het voordeel van deze aerosol blussystemen is dat het een zeer schone blusstof is met geen milieu belasting.

De Aerosol units zijn leverbaar voor volumes van 0,5 M2 t/m 18 M2

seafire-button
buttonprijzenkopie
buttonpdfkopie