Elektrische buitenboordmotor

Clouds International heeft een groot assortiment elektromotoren, waaronder een elektrische buitenboordmotor. Het kan hierbij gaan om een losse buitenboord elektromotor ter vervanging van een bestaande situatie of om een complete elektrische buitenboordmotor set, o.a. bestaande uit:

 • Elektromotor
 • Roerkoning met stuurhendel, hennegatskoker en bracket voor montage
 • Geïntegreerde pomp voor koelvloeistof
 • RVS warmtewissel in een gesloten systeem of luchtkoeling
 • Elektronisch controlesysteem
 • Hoofdzekering 200A tot 300 A en hoofdschakelaar
 • Complete kabelboom met gecodeerde kleuren
 • Elektronische joystick
 • Kleurendisplay met accumonitor
 • Contactslot met sleutel
 • Gebruikershandleiding

U krijgt op onze elektromotoren twee jaar garantie; twaalf maanden garantie voor beroepsmatig gebruik.

Naast een elektrische buitenboord motor voor uw boot hebben we ook elektrische binnenboordmotoren, POD elektromotoren

E-Tech elektrische buitenboordmotoren

Clouds International is dealer van E-Tech, een Poolse fabrikant van ultramoderne elektrische buitenboordmotoren. Enkele kenmerken van E-Tech buitenboordmotoren zijn:

 • Geen vermogensverlies door oververhitting
 • Vrijwel geen onderhoudskosten
 • De motoren zijn stil, compact en milieuvriendelijkk
Elektrische buitenboordmotor
Een elektrische buitenboordmotor van E-Tech kopen

Vermogen elektrische buitenboordmotor

Clouds International levert elektrische buitenboordmotoren met diverse vermogens en voltages. De vaartijd is mede afhankelijk van de accu, de boot en uw vaargedrag. Hieronder enkele voorbeelden:

Fluistermotor met vermogen tot 60 LBS

Fluistermotoren met een vermogen tot 60 LBS of 2 PK genereren nauwelijks geluid. Ze zijn geschikt voor kleine en middelgrote boten, bijvoorbeeld voor een rubberboot en een polyester boot.

Elektrische buitenboordmotor 80 LBS of 2 PK

Een elektrische buitenboordmotor van 80 LBS of 2,5 PK beschikt over een serieuze stuwkracht. Deze elektromotoren zijn geschikt voor middelgrote boten, zoals polyester boten.

Elektrische buitenboordmotor 150 LBS of 4 PK

Elektromotoren met een vermogen van 150 LBS of circa 4 PK hebben een enorme stuwkracht. Deze motoren zijn geschikt voor middelgrote boten, zoals flinke polyester boten. 

Elektrische buitenboordmotor 6 PK, 8 PK, 10 PK tot 20 PK

Bovenstaande elektrische buitenboordmotoren met een stuwkracht van 6 PK (225 LBS) tot 20 PK (70 LBS) vormen het topsegment van buitenboord elektromotoren. Door de enorme stuwkracht kunnen ze zelfs gebruikt worden voor zeilboten. Deze elektrische buitenboordmotoren zijn vooral geschikt om lange afstanden mee te varen op een goede snelheid.

Accu elektrische buitenboordmotor

Bij de aanschaf van een accu voor uw elektrische buitenboordmotor is het van belang dat de accu geschikt is voor de stuwkracht van uw motor. De stuwkracht van een elektromotor wordt bepaald door het aantal LBS of PK. Het vermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ah, of ampère per uur. Hoe hoger het Ah, hoe groter het vermogen. Verder is de looptijd van een accu ook afhankelijk van de buitentemperatuur en uw vaargedrag.

Meer over accu’s buitenboordmotoren

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijk advies voor uw overstap naar elektrisch varen of wenst u meer informatie over een elektrische buitenboordmotor, bijvoorbeeld over elektrische buitenboordmotor ervaringen? De specialisten van Clouds International helpen u graag. Dat kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag vanaf 8:00 uur tot 16:30 uur via 0348 – 551644 of per e-mail via verkoop@clouds.nl. Direct online bestellen kan via onze webshop.