Accu voor elektrische buitenboordmotor

Bij de aanschaf van een accu voor elektrische buitenboordmotor is het van belang dat de accu geschikt is voor de stuwkracht van uw motor. De stuwkracht van een elektromotor wordt bepaald door het aantal LBS of PK.

Welke accu voor elektrische buitenboordmotor?

De juiste keuze van een buitenboordmotor accu is een van de belangrijkste zaken bij elektrisch varen. U kunt bij Clouds International kiezen uit een loodaccu, AGM accu of lithium accu voor elektromotor boot. Een loodaccu is een standaard accu die prima gebruikt kan worden voor uw fluistermotor en deze batterij is tot 60% te ontladen. Een  AGM accu is onderhoudsvrij en is tot 80% te ontladen. Lithium accu’s zijn het meest duurzaam en volledig ontlaadbaar.

Het vermogen van de accu en de acculader en accukabel moeten zijn afgestemd op uw vaarwensen.

Vermogen accu

Het vermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ah, of Ampère per uur. Hoe hoger het Ah, hoe groter het vermogen. Verder is de looptijd van een accu ook afhankelijk van de buitentemperatuur en uw vaargedrag.

Accukabel

Accukabels zijn er in verschillende diktes en lengtes. Hoe dik uw accukabel moet zijn, is afhankelijk van de afstand van uw accu naar de motor en het stroomgebruik. Bij een kabellengte van maximaal drie meter en een stroomgebruik tot 100 ampère adviseren we u een kabeldikte van 12 tot 16 mm.

Acculader

De acculader bepaalt de levensduur van uw accu. Allereerst moet het voltage overeenkomen en moet de lader zwaar genoeg zijn, maar ook weer niet te zwaar. Het voltage van de lader moet tussen 6% en 18% van het aantal ampères (Ah) van de accu zijn. Voorbeeld: Een accu van 50 Ah heeft een acculader nodig van tussen de 3 (6% van 50) en 9 (18% van 50) volt.

Persoonlijk advies

Wilt u persoonlijk advies voor uw overstap naar elektrisch varen of wenst u meer informatie over welke accu voor uw elektrische buitenboordmotor het meest geschikt is? De specialisten van Clouds International helpen u graag. Dat kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag vanaf 8:00 uur tot 16:30 uur via 0348 – 551644 of per e-mail via verkoop@clouds.nl. Direct online bestellen kan via onze webshop.