Tides Marine Series One afdichting

Ontworpen voor roestvast stalen propeller assen van kleinere boten. De Series One asafdichtingvan Tides Marine is leverbaar in 7/8’’, 1’’, 1 1/8’’, 1 ¼’’ inches. Uiteraard leveren wij ook metrische maten, die zijn beschikbaar in 22mm, 25mm, en 30mm.

seriesoneseal pic

De Series One van Tides Marine is alleen leverbaar voor enkele motoren. Voor dubbele motoren, moet u de SureSeal hebben van Tides Marine.

Belangrijke componenten van de Series One zijn:

Behuizing:

Een uit 1 bestaand geheel, vervaardigd uit composiet materiaal, zorgt ervoor dat het lageroppervlak een lange levensduur heeft, en een stabiele ligging voor de keerring geeft. Het materiaal van de behuizing absorbeert geen water, en is niet gevoelig voor temperatuursverschillen.

Lager:

Een unieke constructie in het design van de asafdichting, namelijk het lager en de afdichting zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Van concept naar realiteit, dit design geeft booteigenaren een betrouwbaar, duurzaam product voor de prijs van een ‘’ ouderwetse ‘’ afdichting.

Slang:

Door een gevarieerd aantal eisen van verschillende klanten, heeft Tides Marine meerdere opties gecreëerd die de levensduur van uw Series One kunnen verlengen. Simpelweg door de slang aan te passen. Heeft u bijvoorbeeld een raceboot die hoge toeren draait, een korte as, en stugge motorsteunen? Dan raden wij de zogenaamde ‘’ Single convoluted slang’’ aan. Heeft u een boot met zachtere motorsteunen, en een kleinere dieselmotor, zoals op een zeilboot, waarin veel zijwaartse bewegingen worden gemaakt? Dan raden wij de zogenaamde ‘’ Multi-convoluted slang’’ aan.

Slangenklemmen:

Standaard klemmen, 2 per kant zoals voorgeschreven is voldoende. Gebruikt u de afdichting in een erg ruig milieu? Een upgrade versie is ook beschikbaar, zodat u ook onder ruige omstandigheden met een gerust gevoel het water op gaat.

Afdichting vervangen:

Is het voor u een must om de afdichting te vervangen terwijl de boot in het water ligt? Kiest u dan voor de SureSeal lijn. Reserve afdichtingen bevatten reserve keerringen die alleen voor de SureSeal Units beschikbaar zijn. De Series One afdichting is ontworpen om na de bruikbare levensduur te worden vervangen.

Series One plaatje

Beperkte Garantie:

Indien uw SeriesOne® niet aan uw verwachtingen voldoet, bieden wij u de mogelijkheid om Het product van Tides Marine binnen een jaar terug te zenden aan ons. Zend de gehele unit, samen met het aankoopsbewijs naar ons op, en wij zullen u dan een vervanging sturen.

SPECIALE NOTA VOOR PDQ MV34: De Series One kan bij de eigenaardiscretie worden geïnstalleerd, maar wordt geleverd ZONDER Garantie.

Installatie overzicht

Series One Plaatje 1

Het volgende is een korte beschrijving van een typische installatie van de SeriesOne®. De gedetailleerde instructies zijn inbegrepen bij elk product en moeten goed worden gevolgd.

GEBRUIK GEEN VET

1. Verwijder de as van de keerkoppeling.

2. Demonteer en verwijder het bestaande asafdichting systeem.

3. Verwijder de slangklemmen en de oude slang van de schroefaskoker. Gebruik geen oude materialen. Deze zullen niet werken in combinatie met de SeriesOne®.

4. Trek de as tegen de koppeling. Dit zal dat gedeelte van de as blootstellen die normaal onder de oude slang zat.

5. Neem het eind van de SeriesOne® unit, en steek het in de slang. Duw vervolgens de unit in zoverre dat het zal gaan.

6. Plaats de slang naast de schroefaskoker om ongeveer te bepalen waar de asafdichting op de as zal komen te zitten.

7. Onderzoek dit gebied zorgvuldig. Wees er zeker van dat het vrij van kuiltjes, vuil, of inkepingen is die lekken zouden kunnen veroorzaken. Maak dit gebied grondig schoon. Polijst de as met schuurpapier ( korrel 300 nat/droog ). Na dit proces ziet u een glad oppervlak. Zoek een goede plek om de asafdichting op te plaatsen. Om de beste plek te vinden om de keerring te plaatsen kan de afdichting lichtjes vooruit worden verplaatst door de positie van de slang op de schroefaskoker aan te passen in tijd van installatie.

8. Druk zorgvuldig de rode afdichtingsbeschermer ‘’hoed“ in de voorzijde van de afdichting. Wees er zeker van dat de hoed de keerring beschermd.

9. Duw de as weg van de transmissie om genoeg ruimte te verstrekken om de unit te installeren.

10. Laat de afdichting vervolgens voorzichtig op de as glijden ( Slang-eind eerst ) zodat de as door de rode afdichtingbeschermer heengaat.

11. Schuif de asafdichting verder de as op en vervolgens op de schroefaskoker. Duw het voor zover het zal gaan als nodig, om de keerring op de as bij een schone plaats te monteren.
NOTA: Zorg ervoor dat beide klemmen de schroefaskoker zullen vastklemmen.

 12. Sluit de as met de askoppeling opnieuw aan. Wees er zeker van dat de askoppeling stevig aan de transmissie gemonteerd wordt.

 13. Om het apparaat te richten, pakt u de unit en schuift hem naar voren op de schroefaskoker. Ongeveer een centimeter of 2, en draai hem tweemaal opzij. Schuif het geheel terug in positie op de schroefaskoker. Verdeel de ruimte van de twee slangklemmen over de schroefaskoker-einde gelijkmatig. De slangklem schroeven moeten aan weerszijden gemonteerd worden om de druk gelijkmatig te verdelen. Verdeel de ruimte tussen de twee klemmen op de SeriesOne ® uiteinde van de slang gelijkmatig. Controleer dat zowel de SeriesOne ® asafdichting en de schroefaskoker goed zijn geplaatst in de slang. Draai alle vier de slangklemmen stevig aan.

 14. Trek de afdichtingsbeschermer van de asafdichting. Scheid de ” tabs ” om de conus te splitsen en te verwijderen uit de as.

15. Sluit de asafdichting op een onder-druk-staande waterbron aan ( punt in de motor / koelwatersysteem ) door het aanbrengen van de waterinjectieslang aan op de koperen fitting op de behuizing van de afdichting. Bij stationair toerental moet het water met circa. 4L per minuut stromen. Dit kunt u testen door de slang 1 minuut in een bak te laten stromen. Zo moet u op 4L komen.

 DE WATERVOORZIENING CONTROLEREN ALVORENS GEBRUIKEN

HEEFT U ALLE RODE BESCHERM „HOEDEN“ VAN DE AFDICHTING VERWIJDERD?

VOORDAT U BESTELD

Series One Plaatje 2

Series One asafdichtingen worden verkocht met de overeenkomende slangen. Om te bepalen welke onderdelen u moet bestellen, of of u genoeg ruimte heeft om het onderdeel te plaatsen, meet u ” A ”, de asdiameter en ” B ”, de buitendiameter van de schroefaskoker ( welke gelijk is aan de binnendiameter van de slang ). Zoek de combinatie van deze 2 afmetingen in de volgende tabel en de bijbehorende  onderdeelnummers. Voor elk model Series One, zoek afmeting ” C ” en bevestig dat de as schoon en glad is, voordat u verder gaat.

Vervolgens moet u de diameter van ” D ” opmeten. Zorg ervoor dat er een minimale afstand van 1/4 ” is tussen het lichaam van de afdichting en elk ander deel van de boot ( vb. romp ). Dit is nodig voor laterale asbewegingen.

 Notitie voor installateurs:

SeriesOne ® asafdichtingen worden als complete kits verkocht. Deze kit bevat: afdichting / ” hoed ” / schanierende slang / en ABA / AWB klemmen.