Tides Marine Reserve Afdichtingen

Beschrijving van de Reserve afdichtingshouder

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 10

STRONG® reserve afdichtingsdragers zijn ontwikkeld t.b.v. de bescherming en de opslag van de reserve afdichtingen. Indien tegelijkertijd geïnstalleerd met het SureSeal™ systeem heeft men een reserve afdichting zonder dat de as losgekoppeld hoeft te worden en zonder dat de boot het water uit moet. De unit bestaat uit een lichtgewicht 2-delig plastic huis welke om de schroefas geklemd is tussen de SureSeal™ en de keerkoppeling. De afdichtingsset is verkrijgbaar in zowel millimeter- als inchmaten en bestaat uit een afdichting en een deelbare houder. Bepaalde maten groter dan 50 mm of 2 inch hebben 2 reserve afdichtingen.

Installatie overzicht

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 19

 Montage van de houder

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 12

1. Bepaal waar de reservehouder om de as moet worden aangebracht. (minimaal 25 mm van de SureSeal™ verwijderd blijven). Zorg er voor dat zich hier geen spiebanen, butsen, bramen, of roest bevindt welke de afdichtingslip kan beschadigen.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 13

2. Maak de twee helften van de houder los d.m.v. de schroeven en verwijder de afdichting. (Twee afdichtingen bij houders voor grote asmaten.)

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 14

3. Voorzichtig elke afdichting op de tapse rode afdichtingsbeschermer schuiven met de gladde kant eerst. (dit is de zijde waarop het onderdeelnummer is gedrukt)

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 15

4. Schuif de rode afdichtingsbeschermer met de afdichtingen over de as zoals op de foto getoond. Afdichtingzijde eerst.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 16

5. Verwijder de rode afdichtingsbeschermer en controleer of elke afdichting met dezelfde kant en op dezezelfde manier is aangebracht als de afdichting van de SureSeal™ unit.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 17

6. Monteer de reserve afdichtingshouder over de afdichting rond de as. De lange schouderring moet zijn afgekeerd van de SureSeal™ unit.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 18

7. Controleer voor alle zekerheid of de reserve afdichtingshouder minstens 1 inch van de SureSeal™ unit verwijderd blijft en zet de schroeven vast. Een, op de juiste wijze aangebrachte reserve afdichtingshouder klemt vast op de schroefas en draait daar vrij mee rond.

Afdichting vervangen

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 20

1. Maak het asgedeelte tussen de reserve afdichtingshouder en de SureSeal™ unit goed schoon. Verwijder de schroeven en neem de twee helften los van elkaar zodat de afdichting zichtbaar wordt.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 21

Verwijder de vijf kapschroeven uit de voorkant van het huis.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 22

Schuif de frontkap naar voren over de reserve afdichting.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 23

Split de houderring en verwijder deze van de as.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 24

Steek de oude afdichting los met een schroevendraaier. Let op! Aan twee kanten werken. Knip de oude afdichting doormidden en trek hem los van de as.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 25

Schuif de nieuwe afdichting voorzichtig in de schuingekante opening aan de voorzijde van het huis.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 26

Plaats de gespleten houderring terug op de as tegen de afdichting.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 27

Plaats de splitring in de uitsparing van de kap. Schuif kap en ring op hun plaats tegen de afdichting. Breng de gaten in overeenstemming met elkaar en plaats de schroeven.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 28

De schroeven kruislings aanzetten, zodat de afdichting op gelijkmatige wijze in de opening wordt gedrukt. De keerring is op de juiste manier gemonteerd als de kap en het huis tegen elkaar liggen.