Tides Marine FSK

Met meer dan 100.000 verkochte aantallen, de zelf-richtende afdichtingen zijn meer gebruikt door Amerikaanse plezier jacht bouwers, dan welke andere afdichting dan ook. De nieuwe Tides Marine SureSeal Serie asafdichtingen heeft de standaard versie verfijnd, en bied vele design en performance verbeteringen.

De foto die u hieronder ziet is het complete SureSeal systeem van Tides Marine.

sureseal pic

Het PDF bestand van de SureSeal onderdelen, is een document van 2 pagina’s waarin u kan zien van welke onderdelen de SureSeal asafdichting gemaakt is. Ook kunt u zien hoe alle onderdelen genoemd worden. Klik hier om het bestand te openen.

De onderdelen die vervangen kunnen worden, zijn:
– Keerring
– Deksel
– Pakking
– Onderkant Deksel
– Watertoe- / Afvoer Nippel

Wanneer u een bestelling plaatst voor een deksel, onderkant deksel, of pakking, moet u het serienummer van de afdichting, of de afmeting van de as en de buitendiameter van de schroefaskoker opgeven om de juiste maat asafdichting te krijgen.

Belangerijke elementen en kenmerken van de nieuwe SureSeal zijn:

Behuizing-
Gemaakt van een fiber-versterkt samengesteld materiaal. De behuizing is sterker, kleiner en duurzamer dan zijn voorganger. Niet gevoelig voor temperatuursverschillen. Ook werkt de SureSeal niet absorberend.

Lager-
Het integrale lager PTFE breidt het leven van SureSeal® in de normale werkende omstandigheden uit. Mocht het systeem er niet in slagen om de keerring en het lageroppervlak van smering te voorzien? Geen zorgen, de onderdelen raken niet beschadigd! Deze eigenschap staat de boot eigenaar toe om simpel de kapotte keerring te vervangen, terwijl de boot in het water ligt! Dit bespaart u een hele hoop kosten.

Slang-
Het aansluiten van de SureSeal op een boot is vereenvoudigd door een totaal nieuw concept, namelijk de articulerende slang. Gemaakt op ieder huisgrootte, het design van de slang plaatst de unit met betrekking tot de schroefaskoker zodat de vereiste ruimte overblijft. Zo hoeft er geen meting plaats te vinden. ( installatie vereenvoudiging ). Deze nieuwe slang vermindert de zijladingen in grote mate.

Slangenklemmen-
De slangenklemmen zelf hebben een verbeterd design. Ze zullen niet scheuren of het oppervlak van de afdichting beschadigen. Ze hebben minder kracht nodig om af te dichten, en passen zich aan wanneer er zich temperatuur- en druk verschillen opdoen.

Asafdichting vervangen
Het nieuwe ontwerp heeft een afneembare voorzijde waardoor de afdichting gemakkelijk te verwijderen en te vervangen is. Dit heeft vooral een voordeel op moeilijk te bereiken plaatsen.

SureSeal Plaatje 1

Notitie: Wij raden Tides Marine SureSeal asafdichtingen af, wanneer u een motor heeft met minder dan 4 cilinders. Wanneer u 1,2, of 3 cilinders heeft, kunt u beter de Tides Marine Series One kiezen.

Installatie overzicht

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal

Onderstaande volgt een beknopte omschrijving van de montage van het STRONG® SureSeal™ systeem. Gedetailleerde montage-instructies zijn bij elk product bijgesloten en dienen nauwgezet te worden opgevolgd.

 GEBRUIK GEEN VET!

1. Maak de as los van de keerkoppeling.

2. Demonteer en verwijder het bestaande asafdichtingssysteem.

3. Verwijder de slangklemmen en de oude slang van de propelleraskoker. Deze onderdelen niet meer gebruiken omdat de passing verschilt met het SureSeal ™ systeem.

4. Trek de as terug tegen de koppeling. U ziet nu het gedeelte van de as waarop de oude afdichting zat.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 2

5. Plaats het einde van de SureSeal™ in de flexibele slang en druk dit zover mogelijk in de slang. ( Zie afbeelding hierboven ).

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 3

6. Positioneer de slang op de as en de schroefaskoker zoals getoond op de foto hierboven en teken aan waar de afdichting op de as moet klemmen.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 5

7. Controleer dit asgedeelte grondig en let erop dat er geen beschadigingen zijn die lekkage van de afdichting kunnen veroorzaken. Maak het asgedeelte goed schoon en polijst dit met heel fijn schuurpapier van minimaal korrel 300 of maak gebruik van een polijstpasta. Werk hierbij rond de as, voor- en achteruitbewegingen kunnen namelijk groeven en platte kanten veroorzaken waardoor een goede afdichting onmogelijk is. Bij de installatie van de SureSeal™ mag het geheeld wat naar voren worden geschoven om de juiste afstelling op schroefas en schroefaskoker mogelijk te maken.( zie afbeelding hierboven ).

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 4

8. Druk de rode afdichtingsbeschermer voorzichtig in de voorzijde van de SureSeal™. Zorg er voor dat de beschermer de “lip” van de afdichting bedekt.

9. Schuif nu de schroefas naar achter, weg van de koppeling om voldoende ruimte te krijgen voor het installeren van SureSeal™ unit.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 6

10. Schuif de SureSeal™ unit voorzichtig op de as ( het slangeinde eerst) op een zodanige wijze dat de as door de rode afdichtingsbeschermer gaat. LET OP! Gebruik geen vet of ander smeermiddel.

11. Schuif de SureSeal™ unit verder over de schroefas en de schroefaskoker en druk het geheel zover als het maar kan.

Als u een reserve afdichting installeert, klik dan Hier, voordat u verdergaat met monteren.

12. Bevestig de as aan de koppeling. Zorg ervoor dat de koppeling aan de transmissie goed geborgd is.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 7

13. Monteer de twee slangklemmen gelijkmatig en met tussenruimte over de slang aan de schroef-askokerzijde. De slangklemschroeven tegenover elkaar plaatsen om een eventuele spanning gelijkmatig op te kunnen vangen. Monteer nu de 2 slangklemmen aan de zijde van de SureSeal™ op dezelfde wijze als aan de schroefaskokerzijde. Trek voor de zekerheid nog even alle schroeven na.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 9

14. Trek de rode afdichtingsbeschermer los van de SureSeal™ unit. Maak de split los en neemt de beschermer van de as. Als er een nieuwe beschermer nodig mocht zijn is deze altijd verkrijgbaar bij uw leverencier.

Tides marine Installatieoverzicht SureSeal 8

15. Verbindt de SureSeal™ unit via de injectieslang met een onder druk staande wateraansluiting. (een afnamepunt van het motorkoelsysteem) Als er een tweede slangaansluiting op de SureSeal™ aanwezig is, dan is deze bedoeld voor een extra voeding van een tweede systeem. Complete instructies voor de toepassing van een dergelijk systeem zijn gevoegd in de Water Pick Up kits.

Onderhoud

Tides Marine SureSeal™ systemen behoeven geen winterbeurten. Antivries of koelvloeistof (indien gebruikt) zal de SureSeal™ niet beschadigen. De SureSeal™ units moeten minsten eenmaal per jaar worden gecontroleerd. Hierbij dient te worden gelet op eventuele beschadigingen van de flexibele slang. Inspecteer de slangklemmen op roest. Verwijder de waterinjectieslangen en maak deze schoon en controleer de slangnippels. Na controle en montage de motor laten draaien en erop toezien dat het systeem naar behoren functioneert. (Zie onderaan de pagina voor gedetailleerde instructies)
ZORG ERVOOR DAT ALLE SLANGEN, NIPPELS ENZ. WEER OP DE JUISTE WIJZE ZIJN GEMONTEERD EN VASTGEZET.