Alamarin

ALAMARIN-JET
Indien u perfecte wendbaarheid van uw boot verlangt, tezamen met een geringe diepgang, eenvoudig onderhoud en bedrijfszekerheid, dan hebben wij de oplossing voor u. Alamarin-jet is een waterjet voortstuwingssysteem voor schepen, gebruikt door autoriteiten in diverse landen, zoals politie, douane, en kustwacht. Daarnaast wordt de waterjet ook veel gebruikt door andere professionele instellingen zoals reddingsdiensten en offshore. Het is namelijk erg veilig, omdat de draaiende delen van de motor niet open en bloot onder water zitten. Vandaar dat de Alamarin waterjet ook zeer geschikt is voor de pleziervaart. Alamarin gebruikt een gepatenteerd elektrisch systeem voor stuur- en snelheidscontrole. Bij grotere modellen wordt gebruik gemaakt van een hydraulische bediening. Zo houdt u plezier in het varen, gecombineerd met fantastische precisie. De waterjet reageert tevens goed bij lage snelheid. Afmeren is dus geen probleem met een Alamarin waterjet. Alamarin waterjets zijn er voor schepen met een motor van 100 Pk (73kW) tot 750 Pk (550kW)
Ga naar “downloads” voor de specificaties van de diverse typen.Accelereren met de waterjet naar volle snelheid is zeer eenvoudig, namelijk alle functies worden bediend met één en dezelfde hendel. Werkelijk een manoeuvreerbaarheid om jaloers op de zijn!Alamarin waterjets worden gemaakt in Finland, en zijn al 30 jaar op de markt!
De waterjets zijn leverbaar in 8 verschillende types. Daar waar de eisen hoog liggen, komt Alamarin in beeld!


NIEUW

Alamarin Omega 42

De Omega serie waterjets is een nieuwe range waterjets voor veel vermogen en hoge stuwdruk. De AJ Omega 42 is het eerste model in deze serie, voor vermogens tot 2.000PK, met een aantal unieke eigenschappen zoals:
Dual Angle Shaft (DAS)
Frame Integrated Bearing Shaft (FIBS)
Modular Intake Geometry (MIG)
Zie de brochure voor de uitleg

Het pompontwerp van de Omega serie is gebaseerd op die van de AJ 245/285/340, die bewezen hebben superieur te zijn aan die van de concurrentie in hun klasse en daarboven.

Alamarin Sigma bedieningssysteem

Alamarin-Jet SIGMA bedieningssysteem is een elektro-hydraulisch geïntegreerd “drive-by-wire” systeem. Het is geschikt voor vaartuigen met één als meerdere waterjets. Het is gebouwd op een CAN netwerk.

Zie ook onze download pagina voor de brochures van deze systemen.

alamarin
buttonprijzenkopie
Prijs op aanvraag
buttonpdfkopie
 buttonwwwkopie
Alamarin-Jet Omega 42
Max. motorvermogen:                1500kW/2040pk
Max. toerental:                             2300/min
Max. torque:                                6,3 kNm
Gewicht:                                       710 kgs
Max. diameter impeller:            480mm
Materiaal:                                     Aluminium/RVS/Kunststof

Ga naar “downloads” of klik hier voor meer technische specificaties en de tekening.