Alamarin

ALAMARIN-JET
Indien u perfecte wendbaarheid van uw boot verlangt, tezamen met een geringe diepgang, eenvoudig onderhoud en bedrijfszekerheid, dan hebben wij de oplossing voor u. Alamarin is een waterjet voortstuwingssysteem voor schepen, gebruikt door autoriteiten in diverse landen, zoals politie, douane, en kustwacht. Daarnaast wordt de waterjet ook veel gebruikt door andere professionele instellingen zoals reddingsdiensten en offshore. Het is namelijk erg veilig, omdat de draaiende delen van de motor niet open en bloot onder water zitten. Vandaar dat de Alamarin waterjet ook zeer geschikt is voor de pleziervaart.Alamarin gebruikt een gepatenteerd elektrisch systeem voor stuur-, en snelheidscontrole. Bij grotere modellen wordt gebruik gemaakt van een hydraulische bediening. Zo houdt u plezier in het varen, gecombineerd met fantastische precisie. De waterjet reageert tevens goed bij lage snelheid. Afmeren is dus geen probleem met de Alamarin waterjet.Alamarin Waterjest zijn er voor schepen met een motor van 100 Pk (73kW) tot 750 Pk (550kW)
Ga naar “downloads” voor de specificities van de diverse typen.Accelereren met de waterjet naar volle snelheid is zeer eenvoudig, namelijk alle functies worden bediend met één en dezelfde hendel. Werkelijk een manoeuvreerbaarheid om jaloers op de zijn!Alamarin waterjets worden gemaakt in Finland, en zijn al 30 jaar op de markt!
De waterjets zijn leverbaar in 5 verschillende types.

Daar waar de eisen hoog liggen, komt Alamarin in beeld!

 


NIEUW

Het Actuator Control Unit System of ACU-systeem is een modulair voortstuwingsregelsysteem dat ontworpen is om toe te passen voor meerdere configuraties met een eenvoudige selectie van modulaire componenten.
Het ACU-systeem kan worden gebruikt voor het regelen van de waterjetdeflector(en), besturingbesturing, evenals gasklep- en keerkoppelingschakeling.
De belangrijkste eenheid in het systeem is de ACU zelf. De ACU is een controlbox die kan worden aangesloten op 3 verschillende actuators, afhankelijk van zijn rol binnen het algehele systeem.
De ACU kan een analoog spanningssignaal (typisch 0-5v), een CAN-signaal of een mechanische input van een morse-kabel accepteren via de ingebouwde potentiometer.
De ACU kan worden geconfigureerd via de geïntegreerde knop en ‘traffic light’-LED’s.

Zie ook onze download pagina voor de brochures van dit system.

alamarin
buttonprijzenkopie
buttonpdfkopie
 buttonwwwkopie
Alamarin-Jet 340
AJ340_LowRes_JETTI25023 1Max. motorvermogen:                550kW/750pk
Max. toerental:                             3300 /min
Max. waterverplaatsing:             6.5 ton (één jet/planerend)
Gewicht:                                       245 kgs
Max. diameter impeller:            338mm
Materiaal:                                     Aluminium/RVS/Kunststof

  • Hydraulische cilinder op keerklep.
  • Aansluitflens DIN 150 flens, adapters leverbaar voor andere configuraties.
  • Stuurhevel om aangesloten te worden op het stuursysteem. (In verschillende posities)
  • Inspectieluik, verhoogde kraag leverbaar.
  • Geïntegreerde oliekoeler voor hydraulisch systeem keerklep
  • Oliekoeler voor hydraulisch systeem keerklep
  • Voorste lager oliegesmeerd om axiale en radiale belasting op te vangen. Cutlass lager aan de achterzijde.
  • Conische impeller buis met roestvast stalen binnenbekleding.

Ga naar “downloads” of klik hier voor meer technische specificaties en de tekening.