Sirius

Gasdetectie en afsluitsystemen voor jachten en campers

Sirius Multidetectie Protectie Systeem

sirius1Het Sirius Multidetectie Systeem (SMPS) is speciaal ontwikkeld voor Kampeervoertuigen en Recreatievaartuigen en biedt een flexibel gas detectie en –afsluit systeem. Voeding : 12 vDC

Het system bestaat uit een controlepaneel met maximaal 3 detectors, om te waarschuwen voor LPG, aardgas, ether of koolmonoxide of om het systeem af te sluiten.

Als de gasconcentratie een vooraf bepaald niveau bereikt gaat er zowel een akoestisch als een visueel alarm af en wordt de gasafsluitklep gesloten.

Elke detector is voorzien van 5 meter kabel. Elke detector heft een testknop om het circuit te testen. Een individuele detector kan eenvoudig worden ontkoppeld en vervangen, zonder dat er nieuwe bedrading moet worden aangelegd (USB aansluiting) Als een detector per abuis wordt afgekoppeld klinkt er een alarm om de gebruiker te waarschuwen.

Art.nr. Omschrijving
GD-1100 Gasdetector met 1 paneel & 1 detector
GD-1200 Gasdetector met 1 paneel & 2 detectors
GD-1210 Gasdetector met 1 paneel, 2 detector & 1 autom.sluitklep
GD-2010 IP67 automatische gassluitklep, los
GD-2100 LPG detector los
GD-2001 Koolmonoxide detector los

SMPS Detectors voor recreatievaartuigen  voldoen aan de IP54 standaard (stof- en spatwaterdicht)

Sirius
 buttonprijzenkopie
buttonpdfkopie

sirius2

Afsluitklep

De gasafsluitklep voldoet aan de IP67 standaard en gebruikt in rusttoestand geen stroom. Hij wordt geactiveerd by een alarmmelding d.m.v. een “cyclingpulse” vanuit het controle paneel. De klep is geheel gesloten binnen 30 seconden. De klep heeft een inwendige opening van 15mm om te voorkomen dat deze voor een drukval zorgt als het system in normaal gebruik is. (Drukval kan voor problemen zorgen)