Brandstoffilters

Brandstoffilters worden toegepast om vuildeeltje en water uit de brandstof van schepen te verwijderen. Hiermee wordt voorkomen dat de hooggepolijste onderdelen van brandstofpompen en verstuivers ernstig beschadigen. Vuildeeltjes – afkomstig van slib, condens- en roestvorming – kunnen de plunjers van de brandstofpomp onbruikbaar maken.In deze tijd zijn brandstoffilters nog belangrijker geworden omdat het tegenwoordig verplicht is een percentage biodiesel bij te mengen terwijl het bacteriedodende element zwavel niet meer mag worden toegevoegd. Voor het bestrijden van bacteriën adviseren wij na elke tanbeurt een Diesel conditioner toe te voegen.

Separ en Racor brandstoffilters
Clouds International biedt brandstoffilters van een tweetal merken. De Separ brandstoffilters verwijderen de deeltjes vanaf 30 micron en water voor bijna 99,8% Deze brandstoffilters worden ook wel brandstofwaterafscheiders genoemd. In de eerste fase  verwijderen de brandstoffilters vaste onbekende stoffen en vloeibare verontreiniging door de middelpuntvliegende werking van de afscheider; daarna volgen nog twee fasen waarin achtergebleven en de allerfijnste deeltjes door het brandstoffilters worden verwijderd.

De Racor brandstoffilters zijn verkrijgbaar vanuit het standaard pakket. De producent – een innovatieve en door technologie gedreven onderneming – werkt samen met wereldwijde OEM-motor en apparatuurfabrikanten aan hun design- en ontwikkelingsdoelstellingen, waaronder de naleving van de strikte milieuvereisten.

Meer weten over deze en andere producten? Ga naar Home/Producten

Meer informatie
Wanneer u meer wilt weten over de verschillende brandstoffilters, dan kunt u contact opnemen met Clouds via mail@clouds.nl of www.clouds.nl.

Contactgegevens Clouds
tel: 0348 – 55 16 44