E-Tech

POD Aandrijving

E-TECH levert een complete lijn elektrische aandrijvingen voor motorboten, zeiljachten en catamarans. Deze elektrische aandrijvingen zijn opgebouwd rond een BLDC motor. Deze zeer efficiënte, borstelloze, synchrone motoren hebben een permanente magneet. Ze zijn daardoor zeer economisch, stil en compact.

Het resultaat is een lange levensduur en minimale onderhoudskosten

In tegenstelling tot brandstofmotoren hebben elektromotoren geen keerkoppeling en geen impellers, filters of andere slijtagegevoelige onderdelen die regelmatig vervangen moeten worden.

E-Tech koopt u ook via onze WEBSITE .

 

 
Brochure
Prijslijst
Productdata

POD

Bestuurbare
POD

Buitenboord POD

Binnenboord
Motoren

Enkele voordelen van de E-TECH motoren:
• Ingebouwd dubbelwerkend druklager: geen extern druklager vereist.
• De binnenboordmotoren hebben de as aan beide zijden: eenvoudige hybride installatie mogelijk tussen de motor en de schroefas.
• Geheel gesloten koelcircuit met gewone koelvloeistof: geen vermogensverlies door oververhitting. Alle binnenboordmotoren zijn vloeistofgekoeld. Alle controllers van de motoren vanaf 10kW zijn vloeistofgekoeld.
• Vrijwel geen onderhoudskosten
• Via een BLUETOOTH verbinding (voorlopig alleen Android) kan de installateur een verbinding maken met de controller. Zo kunnen de instellingen eenvoudig worden aangepast (zoals b.v. het maximale toerental van de motor)
• Motoren vanaf 4kw kunnen ook als generator werken. In een zeilboot onder zeil, of bij binnenboordmotoren in een hybride-opstelling kan een draaiende E-TECH motor de accu’s opladen.

Uiteraard kunnen wij u het complete pakket aanbieden, inclusief accu’s en bijbehorende lader.