Alamarin Jet

Waterjets; De keuze van koplopers.

Alamarin waterjets worden gemaakt in Finland en zijn al 30 jaar op de markt! Indien u perfecte wendbaarheid van uw boot verlangt, tezamen met een geringe diepgang, eenvoudig onderhoud en bedrijfszekerheid, dan hebben wij de oplossing voor u. Alamarin is een waterjet voortstuwingssysteem voor schepen, gebruikt door autoriteiten in diverse landen, zoals politie, douane en kustwacht. Daarnaast wordt de waterjet ook veel gebruikt door andere professionele instellingen zoals reddingsdiensten en offshore. Het is namelijk erg veilig, omdat de draaiende delen van de motor niet open en bloot onder water zitten. Vandaar dat de Alamarin waterjet ook zeer geschikt is voor de pleziervaart. Bij grotere modellen wordt gebruik gemaakt van een hydraulische bediening. Zo houdt u plezier in het varen, gecombineerd met fantastische precisie. De waterjet reageert tevens goed bij lage snelheid. Afmeren is dus geen probleem met de Alamarin waterjet. Accelereren met de waterjet naar volle snelheid is zeer eenvoudig, namelijk alle functies worden bediend met één en dezelfde hendel. Werkelijk een manoeuvreerbaarheid om jaloers op de zijn! Alamarin biedt tevens een gepatenteerd elektrisch systeem voor stuur-, en snelheidscontrole. Daar waar de eisen hoog liggen, komt Alamarin in beeld! Alamarin waterjets beschikken over een aantal unieke eigenschappen:

  • Koelwater inlaat
  • Roestvaststalen impeller tunnel
  • Conische impeller behuizing
  • Vetgesmeerd achterste lager
  • Diverse typen koppelflenzen

Welk type Alamarin? Om er zeker van te zijn dat de juiste keuze wordt gemaakt voor het type waterjet is het van essentieel belang dat het overall ontwerp van het vaartuig wordt geëvalueerd. Als wij beschikken over alle gegevens, zoals type motor, rompontwerp, waterverplaatsing etc. , kunnen wij u een calculatie verschaffen met het meest geschikte type waterjet en de verwachte snelheid. Een aanvraag formulier (“Application Questionnaire / QA”) kunt u downloaden van onze website.

 

 

Alamarin waterjets zijn leverbaar in 5 verschillende types, voor schepen met een motor van 1 00
Pk (73kW) tot 750 Pk (550kW)

De AJ 245 en de AJ 285 zijn de eerste twee modellen uit de z.g. COMBI -FRAME serie. Ontwikkeld en gepatenteerd door Alamarin. Deze waterjets kunnen, naar wens, zowel gedeeltelijk binnenboord (short tail) als geheel buitenboord (long tail) worden gemonteerd. Deze unieke eigenschap stelt de ontwerper/bootbouwer in staat de ideale gewichtsverdeling en plaatsing van de motor vast te leggen.

Het Alamarin Jet IO is een voortstuwings controle systeem voor een boot met twee waterjets. Het Alamarin Jet IO is en simpele intuïtieve oplossing
om probleemloos te manoeuvreren, zowel langzaam- als snelvarend. IP68 uitgevoerd, voor montage in open boten.


Informatie over Alamarin

Direct naar website Alamarin

Catalogus

Direct naar de Producten

Links en downloads